Spoed nummer:
078-6817491

Herhaalrecepten

Dit zijn recepten die u chronisch gebruikt en iedere maand of iedere 3 maanden opnieuw aan moet vragen. Dit kan op de volgende manieren:

  • Via de apotheken in Hendrik Ido Ambacht kunt u zich aanmelden voor de herhaalservice. Voor medicatie die u chronisch gebruikt houdt de apotheek dan bij wanneer u weer nieuwe medicatie nodig heeft. Via een berichtje van de apotheek (sms of email) weet u dat uw medicatie voor u klaarligt bij de apotheek. U kunt het ook buiten openingstijden van de apotheek met een code uit de kluis halen. De medicatiebewaking blijft zoals gebruikelijk onder de verantwoordelijkheid van de huisarts en de apotheker. 
  • U geeft het lege doosje (of de uitgeknipte sticker) af bij ons op de praktijk.
  • U spreekt de herhaalreceptenlijn in via ons reguliere telefoonnummer: 078-6812050 vervolgens kiest u een 2. Daarna spreekt u uw naam, geboortedatum, adres en de naam, sterkte en aantal van het medicijn in.

In alle gevallen ligt de medicatie 2 dagen later voor u klaar bij uw apotheek. Wanneer u voor het eerst een recept aan huis wilt laten bezorgen omdat u (tijdelijk) niet meer in staat bent dit op te halen, moet u dit duidelijk aangeven bij de assistente.

Bakje in de praktijk voor de recepten
Bakje op de balie voor de recepten
Tekstgrootte-+=